Jurnalul.ro Tech Ştiinţă O specie rară de pisici sălbatice va primi o rezervație în Siberia

O specie rară de pisici sălbatice va primi o rezervație în Siberia

Pisicile Pallas, considerate cele mai ''flocoase'' din lume şi deosebit de populare pe internet datorită aspectului deosebit, vor avea o rezervaţie, în Siberia, dedicată în exclusivitate lor. Măsura a fost luată în scopul conservării acestei specii şi pentru studierea ei, informează Lonely Planet.

Pisicile Pallas sunt foarte rar observate în sălbăticie din cauza naturii lor timide.

Native în regiunile îndepărtate din sudul Siberiei şi din Asia Centrală, aceste feline vor avea parte de o zonă de 32 de kilometri pătraţi, în Parcul Naţional Sailyugemsky din Munţii Altai.

Oamenii de ştiinţă vor avea astfel ocazia să desfăşoare studii ştiinţifice cu privire la această specie care a suferit în ultimii ani din cauza problemelor legate de habitatul său, conform Siberian Times. De asemenea, rezervaţia va facilita protecţia acestor pisici, iar cercetătorii au anunţat că vor susţine o conferinţă internaţională pe tema sprijinirii acestor animale rare.

În cadrul rezervaţiei, vor fi montate camere de fotografiat care se vor declanşa automat la trecerea animalelor.

Pisicile Pallas au devenit foarte populare pe internet datorită figurilor expresive şi blănii lungi şi groase, ce le conferă un aspect deosebit.

AGERPRES

Subiecte în articol: pisicile pallas
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri