Jurnalul.ro Ştiri Social Ofițerii SPP rup tăcerea. Cum sunt spionați demnitarii români

Ofițerii SPP rup tăcerea. Cum sunt spionați demnitarii români

Cătălina  Porumbel a prezentat, într-o „Ediție specială”, la Antena 3, o întregistrare a unui ofițer SPP, care a povestit cum sunt spionați demnitarii din România.

 

„Angajat în SPP sunt de aproximativ 20 de ani, timp în care am ocupat diferite funcții și, la care, aș putea să vă spun că am avut acces și la anumite tipuri de informații. Colateral de asta, modul în care anumite lucruri se rezolvă la SPP,  modul de relaționare al SPP-ului cu anumite instituții, modul de relaționare a conducerii instituției cu anumite structuri de forță și așa mai departe. Zvonul că directorul SPP-ului va fi Pahonțu, general, dacă nu mă înșel, pe atunci, era mai demult. Cred că cu trei - patru luni înainte se vehicula acest nume. Eu, personal, nu l-am cunoscut, sau, dacă l-am cunoscut, dacă l-am văzut, l-am văzut, dar probabil nu l-am reținut mai bine. Știu că îndeplinea o funcție de bază pe vremea când guvernarea era PSD, iar premier era domnul Adrian Năstase, știu că dânsul se ocupa de tot ce înseamnă ordinea în jurul Palatului Victoria.

Între demnitari și mai ales aghiotanți se creează o legătură normală și firească, unii se lipsesc de demnitari ca marca de scrisoare. Acești aghiotanți, de cele mai multe ori, fac parte din viața demnitarilor apărați. Nu e mai puțin adevărat că, dintre cei pe care vi i-am enumerat eu comandanți majoritatea încep ziua de muncă venind la serviciu și sunând la cabinet să întrebe dacă a venit directorul. Probabil și mai mult ca sigur o informare a ceea ce s-a întâmplat sau ce le-au spus subordonații despre demnitarii pe care îi păzesc. (...) Și eu, dacă eram chemat de director, și spus „Te duci și faci, ești aghiotant la ăla și vezi că te dau pe o funcție extraordinar de bună” și nu știu ce, eram puțin, cum să zic, trebuia să fiu recunoscător acestuia”, a spus ofițerul SPP.

„Un lucru referitor la acest filaj și chiar mă bucur că, este greu și îmi pare rău că se discută în acest serviciu de oameni, că anumit personal din SPP este din Opoziție. Din 2006, au fost afirmații de genul „ne-a venit și nouă rândul” și „voi să stați în Opoziție”. Că cei care fac protecție la Ion Iliescu, la Emil Constantinescu, la foști demnitari nu sunt din partidul de guvernământ, înseamnă că sunt din Opoziție. Iar faptul că îi determină pe cei care sunt oamenii „slugii” ale generalului Pahonțu să fi datori să-i dea informațiile care se impun despre demnitarii care nu nu sunt pe aceeași lungime de undă cu cel care este președintele statului”, a mai spus ofițerul.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri