Jurnalul.ro Editoriale Opoziţia? Absent!

Opoziţia? Absent!

de Sabina Iosub    |   

Ocupaţi să ghicim ce se mai întâmplă în PSD, nici nu ne-am dat seama că din ecuaţia politică lipseşte ceva. O absenţă atât de veche, că aproape ne-am obişnuit cu ea. Hai, faceţi un exerciţiu: număraţi actorii principali şi vedeţi cine lipseşte. Avem aşa: PSD, ALDE, Guvern - nu vă miraţi, nu întotdeauna înseamnă acelaşi lucru - Iohannis, UDMR, DNA, SRI, televiziuni, site-uri, influenceri, Facebook, gata! Da, am terminat! Tot nu v-aţi dat seama ce lipseşte? Hai că lungim vorba degeaba: partidele din opoziţie! Exact! V-aţi adus aminte acum că pe lângă PSD, ALDE si UDMR, în Parlament au intrat PNL, PMP şi USR?

Când PSD a depus moţiunea împotriva propriului Guvern, o moţiune pe fugă, mai mult un editorial decât un document de analiză a Guvernării, câţiva curioşi au comparat-o cu moţiunea de cenzură depusă degeaba de PNL chiar la începutul anului. Gluma a fost inevitabilă: moţiunea PSD vs PSD, chiar şi scrisă pe colţul mesei, tot era mai convingătoare decât moţiunea depusă de liberali la două luni după alegeri. Între timp, PNL n-a devenit mai bun. Mă rog, ceva bun tot s-a întâmplat, şi-a ales preşedinte un liberal vechi, pe Orban, şi nu un fost pedelist. Doar că, vechiul liberal, primul lucru pe care l-a facut a fost să se fotografieze cu o maimuţă. Pardon, înainte de asta şi-a luat ca mână dreaptă pe cea cu care acum câţiva ani se bălăcărea în public, Raluca Turcan.

Despre restul n-avem ce să vorbim. USR a rămas în mod ciudat fără preşedinte, iar singurul parlamentar cât de cât viu, domnul Goţiu, încă nu a scapat de penibilul reprizelor de somn din plen. Cât despre Traian Băsescu, e greu de luat în serios de când lumea a înţeles că şi-a făcut partid doar ca să-şi apere cumva familia de avalanşa de dosare penale.

Bun, ştim, PSD e consecvent cu el şi poate să-şi pună singur piedică, însă lipsa unei altertive vii, atractive, coerente, nu face decât să îndepărteze oamenii de urne. Iar după aia iar plâng unii că nu ştie românul să voteze!

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri