Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban, despre situaţia din PSD: Oscilează între penibil şi ridicol

Orban, despre situaţia din PSD: Oscilează între penibil şi ridicol

Situaţia creată zilele acestea de PSD oscilează între penibil şi ridicol, a afirmat, sâmbătă, liberalul Ludovic Orban, candidat la funcţia de preşedinte al PNL, adăugând că, social-democraţii au provocat o criză cu consecinţe dramatice pentru România. 

"Oscilează între penibil şi ridicol (n.r.- actuala situaţie din PSD). Aceşti oameni îşi bat joc de România, au provocat o criză cu consecinţe dramatice pentru România, atât în plan extern cât şi în planul societăţii şi economiei din nimic, din nişte motive obscure pe care eu, personal, nu reuşesc să le înţeleg. Toţi sunt vinovaţi, începând cu cel care conduce PSD şi care vrea să controleze probabil şi femeile de serviciu din instituţiile publice, şi terminând cu cel care a fost prim-ministru şi care, cât i s-a dat osul s-a gudurat şi în momentul în care a vrut să i se ia osul a început să mârâie", a declarat Ludovic Orban înaintea Congresului partidului. 

El l-a criticat şi pe premierul Grindeanu, despre care a afirmat că ''se agaţă de scaun'' în condiţiile în care majoritatea parlamentară care l-a propulsat în funcţie i-a retras sprijinul politic. 

Întrebat despre poziţia PNL privind moţiunea de cenzură, Orban a precizat că o decizie în acest sens va fi luată de conducerea legitimă care va fi aleasă în cursul zilei. "Dacă o să găsească pe cineva care să ştie să citească moţiunea. Decizia PNL va fi luată de conducerea legitimă care va fi aleasă astăzi". 

Orban a mai spus că, după ce va fi ales preşedinte, ''PNL va fi adversarul redutabil care se va lupta la baionetă pe toată linia frontului cu actualul partid de guvernământ''. "PNL va redeveni ceea ce este el, forţa politică de dreapta care să aibă capacitatea să învingă", a punctat Ludovic Orban. 

În ceea ce priveşte relaţia cu preşedintele Klaus Iohannis, în cazul în care va câştiga conducerea partidului, Orban a reafirmat faptul că îşi va asuma obiectivul de a câştiga Preşedinţia şi un nou mandat pentru actualul şef al statului. 

"Relaţia care este descrisă în moţiune, şi anume parteneriatul cu preşedintele. De altfel, îmi asum astăzi obiectivul de a câştiga Preşedinţia României, un nou mandat pentru Klaus Iohannis", a mai spus el. 

Liberalii îşi aleg sâmbătă, în cadrul unui Congres, noul preşedinte. Pentru şefia partidului candidează Cristian Buşoi şi Ludovic Orban. 

În cadrul Congresului PNL, cu participarea a 5.000 de delegaţi, vor fi organizate alegeri pentru preşedinţia PNL, prin vot asupra moţiunilor prezentate de candidaţi, precum şi pentru preşedinţii Comisiei Naţionale de Revizie şi Cenzori (CNRC) şi Comisiei de Arbitraj (CA). 

La Congres sunt invitaţi să susţină discursuri secretarul general al PPE, Antonio Lopez Isturiz White, consilierul prezidenţial Laurenţiu Ştefan şi liderul grupului UDMR din Camera Deputaţilor, Attila Korodi. De asemenea, vor susţine discursuri preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, şi presedintele interimar al liberalilor, Raluca Turcan. AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri