Jurnalul.ro Sport eXtrasport (P) Pentru pasionații de fotbal urmează spectacolul din final four-ul Nations League

(P) Pentru pasionații de fotbal urmează spectacolul din final four-ul Nations League

Finalele Nations League se anunță mai spectaculoase ca oricând. Patru granzi ai Europei au reușit să își asigure biletele către semifinalele din 2023. Este vorba despre Olanda – care va și găzdui toate partidele, Spania, Italia și Croația. Primele două câștigătoare de Nations League nu au reușit să ajungă în Final 4 de această dată. Portugalia (medaliată cu aur în 2019) și Franța (câștigătoarea din 2021), au ratat prima poziție în grupa lor.

Cum arată cotele pentru câștigătoarea trofeului?

Cotele pentru Nations League au fost deja afișate de agențiile online. Cap de listă este reprezentativa Olandei, care are o cotă de 2.75 pentru a câștiga trofeul. Șansa a doua îi este atribuită Spaniei, cu o cotă de 3.50. Favorita numărul 3 în acest Final Four este naționala Italiei – cu o cotă de 4.50. Croația pare să aibă cele mai mici șanse – cu o cotă de 5.50 pentru a termina pe prima poziție.

După cum ne-am obișnuit, finalele Nations League au loc pe teritoriul aceleiași țări. Olanda a fost aleasă sa găzduiască semifinalele și finalele din acest an – pe De Kuip și De Grolsch Veste. Cele două arene au o capacitate de 51.117 respectiv 30.205 de locuri.

Semifinalele sunt programate pe 14 și 15 iunie, de la ora 21:45. Finala mică va avea loc în după-amiaza zilei de 18 iunie, în timp ce finala mare se va desfășura în aceeași zi, însă pe seară. Nations League este o competiție care oferă atât medalii de aur și argint, cât și medalii de bronz – pentru câștigătoarea finalei mici.

Olanda și Croația promit spectacol

Olanda și Croația se întâlneau ultima oară la Cupa Mondială din 1998, când croații câștigau finala mică, scor 2-1. La peste 20 de ani distanță, cele două reprezentative vor lupta la Rotterdam pentru un loc în finala Nations League. Semifinala dintre cele două este programată pe 14 iunie 2023, de la ora 21:45.

Olandezii sunt mari favoriți, după un parcurs aproape perfect în grupe. Aceștia au câștigat în 5 rânduri și au bifat doar o remiză, 2-2 acasă cu Polonia. În rest, băieții lui Van Gaal nu au avut emoții. Aceștia sunt conștienți de faptul că suporterii vor domina și fondul sonor în tribune.

Croația însă nu este o națională care poate fi intimidată foarte ușor. Modric & co. au reușit să ajungă în finala Cupei Mondiale din 2018 și au câștigat recent medaliile de bronz la turneul final din Qatar. Aceștia vin dintr-o grupă cu Franța, Austria și Danemarca, pe care au dominat-o.

Forțe proaspete la Spania și Italia

O zi mai târziu, pe 15 iunie, de la ora 21:45, Spania și Italia vor lupta în cea de-a doua semifinală. Luis de la Fuente – noul selecționer al ibericilor – a anunțat lotul pentru finalele Nations League. Gavi este noul lider al compartimentului median, în timp ce Joselu, Nico Williams și Yeremy Pino sunt gata să lupte pentru un post de titular. Spaniolii au câștigat o grupă cu Portugalia, Elveția și Cehia – pentru a se califica în semifinale.

De partea cealaltă, Italia provine dintr-o grupă foarte dificilă, cu Ungaria, Germania și Anglia. Squadra Azzurra a terminat însă pe prima poziție și se pregătește de lupta pentru trofeul Nations League.

Selecționerul Italiei, Roberto Mancini, nu mai are probleme în compartimentul ofensiv. Acesta se va baza pe Federico Chiesa, Gnonto, Ciro Immobile, Raspadori dar și pe noua senzație a naționalei – Mateo Retegui. Mijlocul va fi asigurat de Barella, Jorginho și Verratti.

 

Cotele au fost preluate din oferta operatorului online Unibet și pot suferi modificări în orice moment.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri