Jurnalul.ro Sport eXtrasport (P) Se reia Superliga: două meciuri tari în etapa a noua

(P) Se reia Superliga: două meciuri tari în etapa a noua

După două săptămâni de pauză pentru meciurile “naționalelor” în Liga Națiunilor cu două victorii liniștitoare ale României cu Kosovo și Lituania, revine campionatul cu etapa a noua.

Avem meciuri de vineri până luni, iar două dintre ele atrag atenția. S-au întâmplat multe în această „pauză” de Superligă, câteva transferuri sonore și doi antrenori noi. Rapid a adus câțiva jucători „cu CV” dar și câțiva cu potențial, Sepsi s-a despărțit de Bernd Storck și se pare că Valentin Suciu îi va lua locul, iar Emil Săndoi revine în Superligă pe banca celor de la Poli Iași care s-a despărțit de Anthony da Silva după usturătorul 6-2 de la Sibiu.

 

CFR – FCSB, duminică

 

Surprinzător pentru mulți, unul dintre cei mai importanți jucători ai campionatului, Daniel Bîrligea, a făcut trecerea de la CFR la FCSB, chiar înainte de meciul direct. Atacantul de 24 de ani cotat la 1,5 milioane euro de platforma Flashscore, are 2 goluri marcate în campionat pentru „feroviari” și cel mai probabil va debuta oficial la noua sa echipă chiar în Gruia.

FCSB ocupă doar locul 10 având un meci mai puțin, cu un început slab de campionat, dar strategia de a lăsa în plan secund comeptiția internă a dat în cele din urmă roade după ce s-a reușit calificarea în faza ligii a Europa League.

Clujenii ocupă locul 5, și ei cu un meci mai puțin. Până acum cu evoluţii oscilante și o eliminare ruşinoasă din Conference League, Dan Petrescu trebuie să găsească o soluţie și pentru înlocuirea lui Bîrligea.

 

Rapid - „U” Cluj, luni

 

De la revenirea în Giulești, Șumudică are o victorie și un egal și se pare că cel puțin pentru moment beneficiază de suportul total al conducerii. Rapid a transferat 3 jucători în această pauză: Christensen (mijlocaș 24 de ani, Norvegia, Fehervar), Grameni (mijlocaș 21 ani, România, Farul), N'Jie (aripă dreapta 31 de ani, Camerun, liber) și îl aşteaptă pe al patrulea: Boupendza (atacant 28 de ani, Gabon).

Probabil că „vișiniii” și-ar fi dorit un meci mai ușor în această etapă, nu liderul „U” Cluj, care încă nu a cunoscut înfrângerea în campionat și pare pusă pe fapte mari în acest sezon.

 

Program complet:

 

Vineri: Sepsi Sf. Gheorghe - FC Botoșani, Dinamo București - Unirea Slobozia

 

Sâmbătă: Gloria Buzău - Oţelul Galaţi, Petrolul Ploiești - Farul Constanța

 

Duminică: Poli Iași - Universitatea Craiova, CFR Cluj – FCSB

 

Luni: UTA Arad - FC Hermannstadt, Rapid București - "U" Cluj

 

 

 

 

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri