Jurnalul.ro Timp liber Culinar Pachețele cu legume

Pachețele cu legume

de Andreea Tiron    |   

Când v-au rămas prin frigider câteva legume cu care chiar nu mai știți ce să faceți, rețeta de pachețele cu legume este exact ce aveți nevoie pentru a scăpa de ele, dar și pentru a pregăti o cină foarte gustoasă.

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi fine de plăcintă

  • 1⁄4 varză

  • 1⁄2 ardei gras rosu

  • 1 morcov mare

  • 1⁄2 zucchini (dovlecel)

  • 2 fire de ceapă verde

  • 3 linguri de sos de soia

  • Ulei de măsline

  • Semințe de susan

  • Sare

  • Piper

CUM SĂ FACEȚI

  • Tăiați legumele în bețișoare de aproximativ 4 – 6 cm lungime și tăiați varza cât mai fin (noi am folosit mandolina, merge mult mai repede).
  • Încălziți un strop de ulei într-o tigaie mare, puneți legumele și sotați la flacără mare timp de 5 – 7 minute.
  • După ce legumele au devenit aldente, adăugați sosul de soia după gust. Luați de pe foc, lăsați legumele să se răcească.
  • Desfaceți pachetul de foi fine de plăcintă și împărțiți-l în patru pătrate. Luați câte 2 foi suprapuse, puneți deasupra o lingură de legume și împachetați aluatul ca pe clătită. Așezați rulourile pe tava tapetată cu hârtie de copt.
  • Le ungeți deasupra cu ulei de măsline, presărați semințe de susan și coaceți aproximativ 20 de minute la 200 de grade sai până când aluatul a devenit auriu.

REȚETĂ VIDEO

pchetele cu legume

Subiecte în articol: Pachețele cu legume
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri