Jurnalul.ro Timp liber Culinar Pandișpan cu afine proaspete și limonada de pepene verde

Pandișpan cu afine proaspete și limonada de pepene verde

de Redacția Jurnalul    |   

 Pandișpanul este un desert pe care e greu să nu-l iubești.

Este foarte aerat, ușor de pregătit, nu are multe grăsimi și îi poți adăuga o mulțime de fructe, astfel că nu ai cum să te plictisești de gustul lui. Cumvaplace.ro i-a adăugat afine românești, foarte proaspete și dulci. 

Personalizează-ți desertul perfect de vară așa cum îți dorești. Noi știm sigur că vom repeta rețeta și vom folosit zmeură, boabe de struguri și prune dulci. Poftă bună și vouă!

INGREDIENTE

  • 400 g afine proaspete 

  • 6 ouă

  • 180 g făină

  • 180 g zahăr tos

  • 2 plicuri zahăr vanilinat

  • 1 lingură de făină (pentru pudrat afinele)

  • Coaja de la o lămâie bio

  • Zahăr pudră

  • Sare

  • Ulei de floarea-soarelui (pentru uns tava)

Pentru limonada de pepene verde

  • 1⁄4 pepene verde cu puțini sâmburi 

  • 3 lamâi bio

  • 500 ml apă rece

  • Miere de salcâm

  • Frunze de mentă

  • Cuburi de gheață

CUM SĂ FACEȚI

  • Bateți albușurile spumă cu un praf de sare și încorporați treptat zahărul tos și vanilia. Bateți până când se dizolvă granulele. Ne-a luat aproximativ 2 minute. Adăugați gălbenușurile, unul câte unul, mixând bine după fiecare.
  • Cerneți deasupra făina și o încorporați cu ajutorului unui tel sau al unei spatule, iar la final adăugați coaja de lămâie, dacă o preferați. Separat, pudrați afinele cu făină.
  • Turnați compoziția de pandișpan în tava de copt (cu dimensiunile 35×25 cm), unsă cu ulei și tapetată cu hârtie. Puneți deasupra afinele și coaceți în cuptorul preîncălzit, timp de 25 de minute la 180 de grade.
  • După ce se rumenește deasupra și scobitoarea-test iese curată din mijlocul prăjiturii, scoateți pandișpanul cu afine din cuptor și îl pudrați cu zahăr după ce s-a răcorit.

Cum faceți limonada cu pepene verde

  • Lângă o prăjitură bună, vă recomandăm și un pahar cu limonadă de pepene verde. Pentru a pregăti băutura răcoritoare puneți miezul de pepene într-un vas și îl faceți piure cu ajutorul mixerului vertical, apoi îl treceți printr-o sită.
  • Adăugați zeama de lămâie, miere după gust, frunze de mentă și cuburi de gheață. Amestecați și bucurați-vă de gustul celei mai grozave limonade de vară.

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri