Jurnalul.ro Ştiri Externe Papa Francisc cere salarii decente pentru migranți, în Singapore

Papa Francisc cere salarii decente pentru migranți, în Singapore

de Redacția Jurnalul    |   

Papa Francisc le-a cerut liderilor din Singapore să asigure salarii echitabile pentru muncitorii migranți, punând accent pe contribuția acestora în societate.

Papa Francisc a lansat joi un apel către liderii politici din Singapore, cerându-le să dea salarii decente pentru cei peste un milion de muncitori străini cu venituri mici, scrie Reuters.

În cadrul unui discurs susținut la Universitatea Națională din Singapore, în fața a aproximativ 1.000 de lideri politici, civili și religioși, Suveranul Pontif a adus în discuție contribuția acestor muncitori la societatea locală.

„Sper să fie acordată o atenție specială celor săraci și bătrânilor, precum și protejării demnității muncitorilor migranți”, a declarat Papa.

În Singapore, aproximativ 1,1 milioane de muncitori străini câștigă mai puțin de 3.000 de dolari singaporezi (2.300 de dolari americani) pe lună, conform datelor guvernamentale din 2023.

Muncitorii migranți, proveniți în principal din Filipine, Malaezia, China, Bangladesh și India, sunt concentrați în sectoare precum construcțiile și serviciile domestice.

Papa Francisc a discutat anterior și cu președintele Tharman Shanmugaratnam și cu prim-ministrul Lawrence Wong, cu care a abordat teme precum schimbările climatice și îmbătrânirea rapidă a populației.

Singapore va deveni o „societate super-îmbătrânită” în 2026, conform estimărilor ONU.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: Papa Francisc salarii migranti
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri