Jurnalul.ro Timp liber Culinar Pavlova,  prăjitura momentului

Pavlova,  prăjitura momentului

de Diana Scarlat    |   

„New entry” pe piaţa produselor de cofetărie din România este prăjitura „Pavlova”. Deşi pare foarte complicată, reţeta este relativ simplă, cu trei straturi: blat de bezea, cremă şi toping de fructe. Ingredientele sunt uşor de găsit: 5 albuşuri, 200 g zahăr, 1 lingurită de oţet, 2 linguri de amidon, 1 linguriţă de zeamă de lămâie, esenţă de vanilie şi un praf sare, pentru blatul de bezea, 200 ml smântână pentru frişcă şi 2 linguri rase de zahăr pudrală (alte reţete cconţinând şi 250 g Mascarpone şi 150 g ciocolată albă), pentru cel de-al doilea strat, apoi, pentru topingul de fructe, se pot folosi zmeură, afine sau chiar căpşune. Există mai multe reţete de „Pavlova”, cea mai simplă având crema intermediară doar pe bază de smântână pentru frişcă şi zahăr pudră. Există o altă reţetă, la care se adaugă Mascarpone pentru cremă, iar o a treia este mai sofisticată, cremă conţinând şi ciocolată albă.

 

 

 

 

 

 

Subiecte în articol: pavlova
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri