Jurnalul.ro Timp liber Culinar Pentru masa de Paști vă recomandăm ciorba rădăuțeană

Pentru masa de Paști vă recomandăm ciorba rădăuțeană

Ciorba rădăuțeană este ca ciorba de burtă însă burta este înlocuită cu carnea de pui.

Ave nevoie de următoarele ingrediente:

4-5 piepți de pui

1 păstârnac

4 morcovi

o rădăcină de țelină

2-3 ardei grași

4 ouă

o ceapă mare

400 ml smântână grasă

o lingură de oțet

3-4 căței de usturoi

pătrunjel verde tocat

sare

2 lingurițe cu piper boabe

Într-o oală mare punem toate legumele, boabele de piper, ceapa intreagă și carnea după care turnă apă până nivelul ajunge la 2 degete peste nivelul legumelor și cărnii din oală.

Punem totul la fiert și spumuim de câte ori este nevoie. Când totul a fiert scoatem carnea și ăndepărtăm oasele. Carnea o desfacem în fâșii și o punem înapoi în oală și mai dîm ciorba într-un clocot după care stingem focul.

Ouăle le frecăm cu smântână, oțet și usturoi după care turnăm ușor și amestegând în ciorbă.

La sfârșit se presară pătrunjelul.

Ciorba se servește fierbinte cu ardei iute. Pentru cine dărește ca ciorba să fie mai acră, își mai poate turna oțet în farfurie.

 

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri