Adică cu multe legume pe care le gătim primele, să aibă timp să se caramelizeze ușor, și cu puțin vin alb, că doar se potrivește. Nu mai lungim vorba, vă lăsăm și vouă rețeta noastră de pește cu legume la cuptor, că tare a fost bună!
INGREDIENTE
-
2 trunchiuri de pește (biban de mare, păstrăv, somon)
-
1 cartof
-
1 dovlecel mic
-
500 g roșii
-
2 cepe roșii
-
1 capățână de usturoi
-
1 lamâie
-
50 ml vin alb
-
Cimbru proaspăt
-
Rozmarin proaspăt
-
Ulei de măsline
-
Sare
-
Piper
CUM SĂ FACEȚI
- Tăiați legumele în sferturi sau în bucăți potrivite. Tapetați o tavă de cuptor cu hârtie. Stropiți cu ulei de măsline deasupra și așezați legumele tăiate. Cățeii de usturoi puteți să-i lăsați întregi, chiar necojiți. Așezați deasupra legumelor câte 1-2 fire de cimbru și rozmarin, stropiți cu puțin ulei de măsline și dați la cuptorul preîncălzit pentru 15-20 de minute.
- Între timp, presărați sare și piper peste trunchiurile de pește. Stropiți cu zeamă de lămâie și puțin ulei și lăsați-le deoparte.
- După ce legumele s-au copt 20 de minute, scoateți tava și așezați deasupra peștele și stropiți cu vin alb. Dați din nou la cuptor 20-25 de minute, întorcând peștele la jumătatea timpului. Dacă aveți cuptor electric, aproape de finalul timpului de copt, porniți și programul de ventilație, astfel încât peștele să se rumenească și să capete acea culoare apetisantă.
››› Vezi galeria foto ‹‹‹