Jurnalul.ro Timp liber Culinar Pericolul din farfurie. Atenție la o specie foarte căutată de pește

Pericolul din farfurie. Atenție la o specie foarte căutată de pește

Peștele Pangasius este preferat de mulți români datorită prețului redus. Acesta se vinde sub formă de fiileuri fără oase și are o aromă și textură blânde. Multe persoane îl compară cu codul.

Însă pericolul vine ca urmare a poluării râului Mekong, din Vietnam, unde crește această specie de pește. Asfel că Pangasius are un nivel ridicat de toxine și bacterii. 

Poluarea râului este provocată de deversarea în apele acestuia a unor substanţele chimice şi deşeuri industriale de la fabricile din apropierea râului.

Peştele reprezintă un „experiment” genetic creat pentru a curăţa raul Mekong de diferitele otrăvuri şi microorganisme.

Însă cererea a devenit foarte mare pe pieţele din întreaga lume, peştii sunt injectaţi deseori cu hormoni proveniţi din urină deshidratată deoarece s-a constatat că astfel cresc mai repede şi carnea lor devine mai pufoasă.

Ei  sunt hrăniţi cu rămăşiţe de peşti morţi, uscaţi şi măcinaţi sub forma unei făini, datorită căreia ei cresc de patru ori mai rapid decât în natură, notează ziarulring.ro.

Subiecte în articol: pangasius peste
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri