Jurnalul.ro Timp liber Culinar Pfeffersteak (rețeta interbelică a lui Nicolae Iorga)

Pfeffersteak (rețeta interbelică a lui Nicolae Iorga)

La premierea scriitorilor, în anul de grație 1931, la decernarea decorațiilor, profesorul Nicolae Iorga, printre multe personalități, are pe lista scriitorilor ce urmau să fie răsplătiți cu diplome academice și numele celor doi frați Teodoreanu. A urmat dineul cu fast, unde, invitații au exclamat cănd au văzut înșirate printre altele și pfeffersteak-uri: „C’est sublime!”.

Inima mușchiului de bou se taie mai groasă, gen mică buturugă, apoi fiecare bucată pigulită de pielițe, se tăvălește prin piper verde și roșu (el, piperul, fiind ușor strivit cu sticla dinainte). Se apasă pe toată întinderea cu mâna să intre piperul în carnea moale și roșie ducând-o prețios în tigaie și friptă cu unt la foc prăpădit în jur de 10 minute.

Vezi mai multe rețete AICI -  Marea Carte de Bucate

Când e rumenită, se toarnă..........................

Citeste continuarea RETETEI, AICI

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri