Jurnalul.ro Cultură Piotr Beczała: ,,Opera nu este doar despre trecut sau doar despre prezent, ci și despre un viitor măreț”

Piotr Beczała: ,,Opera nu este doar despre trecut sau doar despre prezent, ci și despre un viitor măreț”

de Magdalena Popa Buluc    |   

Festivalul Masters of Classic care se desfășoară la București până în data de 15 septembrie, reunește cele mai importante voci din muzica internațională de operă.

Printre cei mai importanți artiști de gen care urmează să urce pe scena Sălii Palatului se numără Piotr Beczała și Olga Kulchynska, care vor încanta melomanii, sâmbătă, 14 septembrie de la ora 20:00. Roxana Morar a stat de vorbă cu Piotr Beczała despre poziția operei în scena culturală internațională, despre diferențele operei în diferite perioade muzicale, tehnica vocală și despre eforturile pe care le depune un artist atunci când interpretează arii și opere pe marile scene.

,,Sunt multe festivaluri în lume, precum cel din Bayreuth, dedicat exclusiv operelor lui Wagner, sau din Salzburg sau Edinburgh. Există atât de multe festivaluri care poate nu au ambiții internaționale grandioase, dar mențin cultura vie. Am mai cântat odată la București la un concert de gală și a fost fantastic. Poate oamenii nu au posibilitatea să vină chiar în fiecare zi la operă sau la un concert cu filarmonică, dar oportunitatea de a ieși din rutină și de a lua contact cu această formă de artă prin festivalurile de genul, este mai mult decât putem spera pentru un prim pas în a aduce mai mulți oameni în sălile de concert.” - Piotr Beczała

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri