Jurnalul.ro Sport eXtrasport Poliția germană neagă acuzațiile de hărțuire rasială aduse de atletul britanic Mo Farah

Poliția germană neagă acuzațiile de hărțuire rasială aduse de atletul britanic Mo Farah

Poliţia germană a negat miercuri acuzaţiile de hărţuire rasială pe care le-a adus atletul britanic Mo Farah oamenilor legii de pe aeroportul din Munchen. 

Britanicul, în vârstă de 34 de ani, se deplasa spre Etiopia, pentru a se pregăti în vederea participării la maratonul londonez de luna viitoare, el postând pe contul său de Instagram o altercaţie pe care ar fi avut-o la aeroport. 

''Individul mă atinge ca un nebun. Hărţuire pură. Este trist să văd un asemenea comportament în această zi şi în această epocă. 2018!!!'', a scris Mo Farah pe Instagram. 

În replică, reprezentanţii Poliţiei au precizat că respectivul angajat şi-a făcut datoria aşa cum trebuie şi că nu era poliţist ci un angajat al unei companii private de securitate. 

''Se pare că Sir Mo Farah nu a fost de acord cu acest control de securitate al pasagerilor efectuat asupra sa şi l-a văzut ca o măsură rasistă. Evident a fost foarte supărat'', se arată într-o declaraţie a Poliţiei. 

Mo Farah, în vârstă de 34 ani, născut în Somalia, s-a mutat în Marea Britanie la vârsta de opt ani. El a cucerit titlurile olimpice la 5.000 m şi 10.000 m la Jocurile Olimpice din 2012 (Londra) şi Rio de Janeiro (2016), precum şi şase medalii de aur la Campionatele Mondiale, pe aceste distanţe. 

La finele anului trecut, el a fost declarat Personalitatea sportivă a anului în Marea Britanie, la ultimul său sezon pe pistă.

AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri