Jurnalul.ro Ştiri Externe Primul polițist condamnat la închisoare pentru uciderea tânărului Elijah McClain

Primul polițist condamnat la închisoare pentru uciderea tânărului Elijah McClain

de Redacția Jurnalul    |   

Un fost ofițer de poliție din Colorado a fost condamnat la 14 luni de închisoare pentru moartea lui Elijah McClain, un tânăr de culoare de 23 de ani care a fost supus unei violențe excesive de către polițiști în 2019.

Pe 24 august 2019, McClain a fost oprit de poliție în Aurora, Colorado, pentru că purta o mască de față. Polițiștii l-au acuzat pe McClain de comportament ciudat și l-au imobilizat cu forța, scrie The Guardian.

Imaginile arată cum McClain a fost lovit și înjurat de polițiști, în timp ce striga că nu poate respira. El a fost apoi injectat cu ketamine, un sedativ puternic, și a murit la spital câteva zile mai târziu.

Un juriu din Colorado l-a găsit vinovat pe fostul ofițer de poliție Randy Roedema de crimă din culpă și agresiune în octombrie 2022.

La sentința de vineri, judecătorul Mark Warner a spus că Roedema a arătat "un lipsă de empatie și compasiune" pentru McClain.

Moartea lui McClain a provocat proteste în Aurora și în întreaga țară. Ea a fost citată ca exemplu al brutalității poliției față de oamenii de culoare.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: politist condamnat Elijah McClain
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri