Jurnalul.ro Ştiri Locale Mesaj Ro-Alert după ce au fost observați pești care plutesc pe râul Bicaz

Mesaj Ro-Alert după ce au fost observați pești care plutesc pe râul Bicaz

de Redacția Jurnalul    |   

Posibilă poluare a râului Bicaz, în comuna Bicaz Chei. Pompierii au fost solicitați pentru că mai mulți pești plutesc pe luciul apei. A fost transmis mesaj RO-Alert cetățenilor din trei comune. Oamenii sunt sfătuiți să nu utilizeze apa pentru uz casnic sau pentru annimale.

„Posibilă poluare a râului Bicaz, în comuna Bicaz Chei. În jurul orei 13.00 pompierii au fost înștiințați despre faptul că în comuna Bicaz Chei, în râul Bicaz se observă mai mulți pești ce plutesc pe luciul apei”, anunță ISU Neamț.

La fața locului au ajuns forțe și mijloace de intervenție de la SVSU Bicaz Chei și Detașamentul de pompieri Piatra-Neamț precum și instituții cu rol în gestionarea unor situații de urgență de acest tip.

„A fost transmis mesaj RO-Alert cetățenilor din comunele Bicaz Chei, Bicazu Ardelean și Tașca pentru a-i informa despre o posibilă poluare și măsurile ce trebuie luate în acest sens. Posibilă poluare a râului Bicaz. Până la obținerea rezultatelor calității apei, evitaţi utilizarea acesteia pentru uz casnic sau animale. Urmați instrucțiunile autorităților”, transmit pompierii.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: poluare bicaz mesaj ro alert
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri