Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta, despre legea salarizării: Nu e de ajuns doar să se spună că se măresc salariile, trebuie să se ceară şi performanţă

Ponta, despre legea salarizării: Nu e de ajuns doar să se spună că se măresc salariile, trebuie să se ceară şi performanţă

Fostul premier Victor Ponta afirmă că nu este suficient doar să li se spună angajaţilor din sistemul bugetar că li se măresc salariile, ci trebuie să li ceară şi performanţă, de exemplu în administraţia publică, unde este necesară debirocratizarea şi eficientizarea procedurilor.

"Dacă porneşti cu o lege atât de importantă cu o mare opoziţie, de la presă, de la sindicate, de la lumea privată, trebuie să ai răbdare să-i convingi pe toţi. Nu e de ajuns doar să se spună că se măresc salariile, trebuie să se ceară şi performanţă", a declarat Ponta luni seara, la TVR 1.

El a dat exemplul procedurilor birocratice din administraţia publică, care trebuie eficientizate, făcând totodată referire şi la faptul că legea salarizării unitare trebuie să fie însoţită de măsuri complementare care să aducă unele beneficii şi pentru angajaţii de la privat.

"Bănuiesc că legea este lucrată pe scheletul celei vechi. Trebuie să laşi cât mai mulţi oameni să o explice. Implică o negociere cu societatea, negocierea e cu toată lumea, nu numai cu cei 1,2 milioane de bugetari. Creşterea de salarii ar trebui făcută concomitent cu reducerea contribuţiilor, ca să simtă şi cei de la privat ceva", a explicat deputatul PSD.

Acesta a precizat că dacă Guvernul prezintă o lege a salarizării care e bună şi necesară, atunci o susţine.

"Susţin legea salarizării, nu forma aceasta, că n-am citit-o, nu pot să o semnez, că n-am citit", a punctat Ponta.

El a adăugat că singurul care ia deciziile strategice este preşedintele PSD Liviu Dragnea, despre care a spus că a fost un ministru bun, care a stat în guvern timp de mulţi ani şi pe care l-a lăudat.

Fostul premier a menţionat că, potrivit informaţiilor pe care le deţine, atunci când se vor termina toate calculele pentru anul 2016 se va depăşi deficitul de 3% din PIB şi România va intra în monitorizarea Comisiei Europene pentru deficit excesiv. Totodată, el a atras atenţia că ceea ce se prezintă drept cea mai mică rată a şomajului din ultimii 27 de ani, în realitate nu este chiar aşa, deoarece sunt 4 milioane de români în străinătate.

"PSD este încă privit ca partidul care a guvernat cel mai bine. Dacă nu se guvernează bine în 2017-2020, atunci va fi foarte rău nu doar pentru PSD, va fi rău pentru România, pentru că e o perioadă de schimbări fundamentale în Europa şi în lume", a subliniat Victor Ponta. www.agerpres.ro

Subiecte în articol: victor ponta
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri