Jurnalul.ro Ştiri Externe Incident în Iran. S-a răsturnat una dintre cele mai mari nave de război

Incident în Iran. S-a răsturnat una dintre cele mai mari nave de război

de Redacția Jurnalul    |   

Una dintre cele mai mari și moderne nave de război ale marinei iraniene s-a răsturnat într-un port din Iran. Accidentul ar putea scoate nava din funcțiune pentru o perioadă îndelungată de timp.

Una dintre cele mai noi nave de război ale Iranului s-a răsturnat în port, în acest weekend, în timp ce se făceau reparații. Fregata Sahand se afla la un doc din portul Bandar Abbas când și-a „pierdut echilibrul”, potrivit agenției de știri a Republicii Islamice (IRNA), citate de CNN.

Nava care a intrat în serviciu în decembrie 2018, este echipată cu rachete de croazieră antinavă și un sistem pentru războiul electronic. Analistul Carl Schuster, un fost căpitan al Marinei SUA, a analizat imaginile și susține că reparațiile pot ține șase luni.

„Apa de mare dăunează grav electronicelor și intră în orice. Deci, toate componentele electronice vor trebui îndepărtate și curățate chimic pentru a elimina sarea”, a spus el.

De asemenea, apa de mare afectează componentele mecanice, ceea ce ar putea duce la defecțiunea motorului dacă piesele nu sunt curățate temeinic, a adăugat Carl Schuster.

Mai multe persoane au suferit răni ușoare în urma incidentului și au fost transportate la spital, au precizat iranienii.

Subiecte în articol: iran sahand navă război
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri