Jurnalul.ro Cultură Carte Povești de dragoste

Povești de dragoste

de Maria Coman    |   

E cald, suntem cu gândul la vacanță, așa că vă propun câteva cărți despre dragoste, relații și despre viață, de fapt.

 

A doua șansă, Kristin Hannah

„Sunt îndrăgostit de altă femeie”. Prin aceste cuvinte simple, Blake Colwater a pus capăt unei căsnicii de două decenii. De pe o zi pe alta, și-a părăsit domiciliul conjugal și s-a mutat la noua lui iubită, deschizând procedura de divorț. Annie, soția lui, este distrusă; a fost trădată tocmai ea, care a sacrificat totul pentru fericirea familiei. În lipsa lui Natalie, fiica lor de șaptesprezece ani plecată la studii în străinătate, se simte cu totul abandonată, fără niciun reper stabil în noua viață.

În pragul depresiei, Annie se refugiază la tatăl ei, în Mystic, orășelul în care a copilărit, unde speră să poată găsi un nou început. Acolo îl întâlnește pe Nick Delacroix, prima ei dragoste, care, la rândul lui, se află la o răscruce a sorții - rămas văduv de curând, se simte incapabil să se apropie de fiica lui profund marcată emoțional. Împreună, Annie și Nick încearcă să dea un nou sens propriilor vieți. Timpul însă nu iartă; la împlinirea a patruzeci de ani, Annie ezită: oare mai are dreptul la fericire?

 

Soția paznicului de far, Karen Viggers

Un roman care invocă iubirea, pierderea și acceptarea, având în fundal natura sălbatică și misterioasă a Australiei. Unde să fugi când trecutul pe care îl credeai uitat te prinde din urmă? Unde să-ți afli refugiul în fața unui prezent copleșitor? Mary Manson, soția paznicului de far, și fiul ei Tom caută răspunsuri, fiecare în felul său. Și le găsesc la capătul lumii: pe mica insulă Bruny din sudul Tasmaniei și în Antarctica. Ținutul măturat de vânturi și întinderea albă a ghețurilor veșnice, pustie și elementară, sunt personaje cu drepturi depline în povestea țesută de Karen Viggers. Citind-o, simți cum te desprinzi de cotidian și respiri alt aer, al unor locuri unde lucrurile și sentimentele capătă altă valoare, unde te poți regăsi, pătrunzând întregul sens al întâmplărilor și al personajelor.

 

Acolo unde cântă racii, Delia Owens

Zvonurile despre Fata Mlaștinii au circulat mulți ani în Barkley Cove, un orășel liniștit de pe coasta Carolinei de Nord. Așa că, în 1969, când chipeșul Chase Andrews este găsit mort, localnicii bănuiesc imediat că a fost ucis de Kya Clark, adevăratul nume al Fetei Mlaștinii. Însă Kya nu este nici pe departe sălbăticiunea pe care și-o închipuie lumea. Sensibilă și inteligentă, a supraviețuit singură în ținuturile luxuriante de pe malul oceanului, împrietenindu-se cu pescărușii, descoperind bogăția nesfârșită a pădurilor brăzdate de canale și învățând lecții de viață accesibile doar celor care trăiesc în natură. Într-o bună zi, Kya simte înfiripându-se în sufletul ei dorința de a fi iubită, iar când doi tineri din oraș sunt atrași de frumusețea ei neobișnuită, viața i se schimbă complet, căpătând un alt sens. Dar, nu după mult timp, ceva cu totul neprevăzut îi sfărâmă noua existență. Acolo unde cânta racii îmbină cu un talent extraordinar povestea tulburătoare a maturizării unei fete părăsite de familie, un superb omagiu adus naturii, o emoționantă poveste de iubire și misterul unei crime.

 

duva de Safir, Dinah Jefferies

Ceylon, 1935. Louisa Reeve, fiica unui negustor de bijuterii britanic, și soțul ei, Elliot, un afacerist șarmant și aventuros, par să fie cuplul perfect. Doar că le lipsește ceea ce își doresc, de fapt, cel mai mult: un copil. Louisa e din ce în ce mai deprimată, Elliot devine tot mai absent, petrecând tot mai mult timp pe plantația de scorțișoară din apropiere. Apoi el moare în mod misterios, iar ea e singura preocupată de aflarea adevărului. Așa că merge la plantație și este fermecată peste puterea ei de înțelegere de dealurile nesfârșite și parfumate. Însă nimic nu e ceea ce pare, iar pe Louisa o așteaptă vești care-i vor schimba viața. Dinah Jefferies este autoarea altor bestselleruri a căror acțiune se petrece în colonii, care ne arată o lume greu accesibilă și atunci, și acum, în care regulile sunt altele și în care lumea e condusă după alte principii și valori decât cele cu care suntem obișnuiți.

 

Soare și nori în Mallorca, Emma Straub

O vacanţă de două săptămâni în însorita insulă spaniolă Mallorca devine, pentru o familie americană, prilej nu doar de evadare şi eliberare de tensiunile domestice acumulate, ci şi, total neprogramat, de răbufniri, dezvăluire a unor secrete şi răscolire a vechilor răni din trecut. Este povestea acelei laturi din noi înşine pe care o ascundem cu grijă, dar şi a celei pe care o înfăţişăm celorlalţi, a lucrurilor care ne învrăjbesc, dar şi a celor care, în ultimă instanţă, ne ţin împreună.

 

Încăperi ferecate, Care Santos

Amintind de Umbra vântului de Carlos Ruiz Zafón şi de Oraşul minunilor al lui Eduardo Mendoza, acest roman ingenios dovedeşte că mai tânăra scriitoare catalană Care Santos a dat o lovitură îndrăzneaţă pariind pe Barcelona istorică. În mai puţin de doi ani, Încăperi ferecate a fost tradus în peste 15 limbi. O galerie de tablouri misterioase, în care poate fi citită istoria întunecată a unei celebre familii barceloneze. O serie de poveşti de dragoste şi răzbunare ale căror ecouri nu se sting nici peste secole. O tânără şi ambiţioasă moştenitoare care alege să dezgroape trecutul şi să-i desluşească enigmele, indiferent de consecinţe. Ipostaze în timp ale oraşului, dar mai cu seamă cea a Barcelonei anilor ’30, surprinsă în plină glorie modernistă.

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri