Jurnalul.ro Timp liber Culinar Prăjitură pufoasă cu budincă de vanilie şi nucă de cocos

Prăjitură pufoasă cu budincă de vanilie şi nucă de cocos

Pentru prăjitura pufoasă cu budincă de vanilie şi nucă de cocos avem nevoie de următoarele ingrediente:

250 g făină
un ou
50 g unt topit
250 ml lapte
1 pachet praf de copt
250 g zahăr
40 g cacao pură
2 pacheţele cu zahăr vanilat
un oic de sare
1 plic cu budincă de vanilie
400 ml de lapte
nucă de cocos rasă, rom (esenţă de rom) şi zahăr

Preparăm întâi budinca aşa cum este specificat pe ambalaj. După ce s-a fiert o luăm de pe foc şi adăugăm nuca de cocos, romul sau esenţa de rom şi amestecăm după care lăsăm la răcit. Gustaţi dacă este suficient de dulce.

Pentru aluat amestecăm făina cu praful de copt, un pic de sare, zahărul, oul, untul topit iar la sfârşit adăugăm 250 ml de lapte.

Turnăm aluatul într-o tavă medie pe care am tapetat-o cu hârtie de copt. Peste aluat turnăm budinca şi împingem cu o lingură spre aliat din loc în loc.

Cuptorul trebuie să fie încălzit la 180 de grade şi lăsăm la copt aproximativ 25 de minute. Ca să fim siguri ca s-a copt testăm prăjitura cu o scobitoare.

După ce scoatem prăjitura de la cuptor turnăm deasupra nucă de cocos rasă.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri