Jurnalul.ro Ştiri Observator Primarul oraşului Mioveni, suspendat din funcție de prefectul județului Argeș

Primarul oraşului Mioveni, suspendat din funcție de prefectul județului Argeș

de Redacția Jurnalul    |   

Primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, a fost suspendat din funcție de prefectul județului Argeș, Radu Perianu. Decizia a fost luată după ce primarul a fost arestat preventiv într-un dosar de corupție.

Decizia a fost anunțată vineri. Anunțul a fost făcut de prefectul județului Argeș, Radu Perianu. Atribuţiile de primar vor fi preluate de către viceprimarul oraşului Mioveni.

Primarul din Mioveni, Ion Georgescu, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, joi seara, de judecătorii Tribunalului Argeș.

Potrivit DNA, Ion Georgescu este bănuit că, în toamna anului 2022, ar fi acceptat de la o persoană (martor) promisiunea remiterii unei sume de 30.000 euro, din care ar fi primit, în luna decembrie 2022, o primă tranșă de 10.000 euro, pentru a-și exercita influența pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenți din conducerea Spitalului Orășenesc Mioveni, pentru ca aceștia să dispună angajarea unei rude a martorului pe un post de medic.

Restul banilor urmau să fie remiși primarului, conform înțelegerii, după încadrarea efectivă a persoanei respective în unitatea medicală.

Deoarece până în prezent primarul nu ar fi reușit să-și țină „promisiunea” făcută martorului, acesta din urmă i-ar fi cerut suspectului să-i restituie suma de 10.000 euro remisă anterior.

Miercuri, în sediul primăriei orașului Mioveni, Ion Georgescu ar fi înapoiat martorului suma de bani.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: primar mioveni suspendare
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri