Jurnalul.ro Cultură Film Primetime Emmy 2018 - Claire Foy, cea mai bună actriţă dintr-un serial dramatic

Primetime Emmy 2018 - Claire Foy, cea mai bună actriţă dintr-un serial dramatic

Artista britanică Claire Foy a fost desemnată cea mai bună actriţă distribuită în rolul principal dintr-un serial dramatic, graţie interpretării sale din producţia TV "The Crown", la cea de-a 70-a ediţie a galei de decernare a premiilor Primetime Emmy, organizată duminică seară la Los Angeles

 

Artista britanică s-a impus la această categorie în faţa actriţelor Sandra Oh ("Killing Eve"), Tatiana Maslany ("Orphan Black"), Keri Russell ("The Americans"), Elisabeth Moss ("The Handmaid s Tale") şi Evan Rachel Wood ("Westworld"). 

În serialul "The Crown", produs de Netflix, Claire Foy interpretează rolul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, prezentată în anii ei de tinereţe. 

Acesta este primul premiu Primetime Emmy câştigat de actriţa britanică. Ea a fost nominalizată şi în 2017 la aceeaşi categorie. Rolul din această producţie TV a reprezentat o veritabilă rampă de lansare pentru Claire Foy, în vârstă de 34 de ani, cunoscută până în urmă cu doi ani pentru apariţiile sale episodice în câteva seriale britanice. 

Cea de-a 70-a gală de decernare a premiilor Primetime Emmy, difuzată de postul american NBC, are loc la Microsoft Theater din Los Angeles. Evenimentul este prezentat de actorii Michael Che şi Colin Jost. AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri