Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Proprietăţi terapeutice ale florilor şi frunzelor de liliac

Proprietăţi terapeutice ale florilor şi frunzelor de liliac

Lilacul este o plantă cunoscută pentru parfumul ei, de culoare purpuriu violet sau alb. În trecut, a fost folosită pentru a trata anumite afecțiuni.

Utilizarea medicală a acestor flori nu mai este practicată în mod obișnuit.

Cei care practică aromoterapia, cred că mirosul de liliac are numeroase beneficii pentru sănătate.

Dincolo de utilizarea liliacului în aromoterapie, floarea are o istorie de uz medical. În trecut, floarea de liliac a fost ingerată pentru a scăpa de viermii intenstinali și a fost folosită și în tratamentul malariei.

În secolul al XIX-lea, liliacul a fost folosit de medici pentru a trata febra. Cu toate acestea, rata sa de succes a fost atât de neregulată încât utilizarea sa în tratamentul febrei a fost întreruptă de medici.

Alungă oboseala cu ciuboţica-cucului

O mare descoperire în lupta împotriva cancerului

Uleiul esential de liliac este folosit pentru a trata afectiuni ale pielii, cum ar fi eruptii cutanate, arsuri solare si taieturi minore si zgarieturi. (PM)

Pe lângă frumusetea si mirosul lor plăcut, florile de liliac au foarte multe proprietăti terapeutice. Liliacul contine glucide, substante amare, amidon, rezine, glucozizi - ideale în tratarea anumitor afectiuni. Florile si frunzele de liliac contin zaharoză, sirigină, emulsină, invertină, siringopicrină si alte elemente active care le conferă proprietăti astringente, revulsive, tonice, calmante, vasodilatatoare, vermifuge, decolorante, stomahice, antireumatice, în scop terapeutic folosindu-se toate părtile plantei, mai putin rădăcina.

Florile de liliac sunt folosite sub formă de infuzii, decocturi, tincturi, cataplasme, unguente.

Iată mai jos câteva întrebuințări și rețete:

...................................

Citește mai mult despre tratamente naturiste cu liliac

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri