Nu știu domniile voastre ce vă amintiți din copilăriei, dar mie îmi sunt dragi... gusturile bucatelor bunicii. Ciorbele acrite cu corcodușe verzi – prin mai, cu struguri verzi – prin mijlocul verii... și tot pe-atunci, cu prune verzi, din cele care apucau să se coacă abia toamna târziu, când li se mai spunea și „brumării”. Ce vreau să spun e că-mi aduc aminte de ciorbele ei cu aguridă! Și zău că nu mi s-au strepezit dinții!
Dar uite că deunăzi am aflat în cartea unei străbunici... a gastronomiei românești, o altă rețetă în care sunt la mare cinste fructele astea verzi, necoapte, de li se mai zice prin alte părți și gorgoaze. Ecaterina Steriady colonelu nota în „Buna Menajeră”, la anul 1871, cum se pregătesc Puii cu aguridă? Ia luați aminte aici:
Pui cu aguridă - rețeta
Prăjește puii în unt, scoate-i și rumenește-i cu o lingură de făină, pune vreo două linguri de zahăr, împreună cu puii, și mai amestecă puțin. Pe urmă......
Citește mai departe toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI