Jurnalul.ro Ştiri Externe Preşedintele rus Putin îl asigură de liderul nord-coreean Kim de sprijin după inundaţiile din iulie

Preşedintele rus Putin îl asigură de liderul nord-coreean Kim de sprijin după inundaţiile din iulie

de Redacția Jurnalul    |   

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a asigurat sâmbătă pe liderul nord-coreean Kim Jong Un de sprijinul său după inundaţiile care au afectat în iulie Coreea de Nord, informează Kremlinul într-un comunicat preluat de AFP.

"Împărtăşim durerea şi doliul poporului prieten din Republica Populară Democrată Coreeană. Puteţi conta întotdeauna pe ajutorul şi sprijinul nostru", a declarat Putin într-un mesaj de condoleanţe către Kim.

În Coreea de Nord au căzut în iunie ploi torenţiale record. În sud-estul ţării, în oraşul Kaesong s-au înregistrat 463 de mm de precipitaţii într-o singură zi, cel mai ridicat din ultimii 29 de ani conform centrului meteorologic sud-coreean.

Moscova şi Phenianul sunt aliate de la sfârşitul războiului din Coreea (1950-1953), dar relaţiile au devenit mai strânse după invazia rusă în Ucraina, începută în februarie 2022, reaminteşte AFP. La sfârşitul lui iunie, Putin a fost primit de Kim la Phenian cu cele mai înalte onoruri, iar summitul a fost marcat de semnarea unui acord bilateral de apărare.

AGERPRES

Subiecte în articol: putin kim sprijin inundaţii
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri