Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Fâșia Gaza. Raid aerian israelian la Nuseirat. Peste 30 de palestinieni au fost uciși

Război în Fâșia Gaza. Raid aerian israelian la Nuseirat. Peste 30 de palestinieni au fost uciși

de Redacția Jurnalul    |   

Forțele israeliene au lansat o lovitură aeriană, duminică dimineața, care a provocat moartea a peste 31 de persoane în tabăra de refugiaţi de la Nuseirat, în centrul Fâşiei Gaza, a anunțat Protecția Civilă, potrivit AFP.

"Echipele Protecţiei civile au găsit 31 de morţi şi 20 de răniţi într-o casă care aparţinea familiei Hasan, vizată de forţele de ocupaţie israeliană în tabăra de refugiaţi de la Nuseirat. În prezent continuă căutările celor dispăruţi", informează Protecţia civilă din Gaza.
Martori au declarat că lovitura aeriană s-a produs în cursul nopţii, în jurul orei 03.00. Armata israeliană a anunţat că verifică informațiile.

De la începutul ofensivei terestre în Rafah, pe 7 mai, bombardamentele şi luptele s-au intensificat în jurul Nuseirat ş la nord, în oraşul Gaza şi la Jabalia, unde armata israeliană a anunţat că desfăşoară operaţiuni "ţintite".

În nordul Fâşiei Gaza, tiruri de artilerie au fost auzite în zona Sheikh Zayed, iar în sud, la frontiera cu Egiptul, martori spun că elicoptere israeliene au deschis focul în estul oraşului Rafah.

Spitalul Al-Ahli Arab din oraşul Gaza a anunţat că 3 persoane au fost ucise şi mai multe rănite într-o lovitură aeriană israeliană asupra unei şcoli în care se adăpostesc persoane strămutate în cartierul Al-Daraj.

Militari israelieni uciși în sudul Fâșiei Gaza

Totodată, doi militari israelieni, uciși în luptele din sudul Fâșiei Gaza. Doi tineri care au fost uciși în urma unei explozii, potrivit Forțelor de Apărare ale Israelului (IDF).

Reprezentanții IDF spun că doi militari israelieni au fost uciși, sâmbătă  în luptele din sudul Fâșiei Gaza, potrivit Reuters.

Cei doi soldați au murit într-o explozie în zona Rafah. Un ofițer și alți doi soldați au fost răniți grav.

Cei doi militari uciși erau sergenți comandanți în vârstă de 20 de ani și aparțineau unității de recunoaștere a Brigăzii Givati.

De la începutul operațiunii din Gaza 282 de militari israelieni au fost uciși.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 



 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri