Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO Război în Ucraina, ziua 278. Forțele ruse au lovit regiunea Dnipropetrovsk, din sudul Ucrainei

VIDEO Război în Ucraina, ziua 278. Forțele ruse au lovit regiunea Dnipropetrovsk, din sudul Ucrainei

de Redacția Jurnalul    |   

Război în Ucraina, ziua 278.

Bombardamentele rusești au lovit regiunea Dnipropetrovsk în cursul nopții trecute, a delcarat un oficial local, citat de dpa. 

Valentyn Reznichenko, șeful administrației regionale, anunțat pe Telegram că nu s-au înregistrat victime dar trei comunități din apropierea orașului Nikopol au fost lovite de artileria grea. 

"Mai mult de 30 de obuze au căzut în zone rezidențiale", a spus acesta. 

NIkopol se află peste rîul de lângă centrala nucleară Zaporojie. 

Volodimir Zelenski îndeamnă populația să se pregătească pentru iarnă

Volodimir Zelenski îndeamnă populația să se pregătească pentru iarnă, în contextul atacurilor forțelor ruse asupra infrastructurii critice a Ucrainei, scrie dpa. 

"Înţelegem că teroriştii plănuiesc noi lovituri. Ştim asta cu certitudine. Şi atât timp cât au rachete, nu se vor opri. Rusia încearcă să folosească această iarnă şi frigul împotriva poporului ucrainean", a spus acesta.

Totodată, el a mai atras atenția că această săptămână va fi și mai dificilă dar contraapărarea seste pregătită pentru atacuri. 
"Forţele noastre de apărare se pregătesc. Întreaga ţară se pregăteşte. Am elaborat toate scenariile, inclusiv cu partenerii noştri" a mai spus președintele Ucrainei.

 


 

Subiecte în articol: razboi ucraina
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri