Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie Razie ANPC la Dragonul Roșu! Amenzi de peste un milion de lei și mii de produse oprite de la vânzare

Razie ANPC la Dragonul Roșu! Amenzi de peste un milion de lei și mii de produse oprite de la vânzare

de Redacția Jurnalul    |   

Produse susceptibile de a fi contrafăcute sau care pun în pericol sănătatea consumatorilor au găsit inspectorii ANPC într-un complex comercial din Capitală. Aceștia au aplicat amenzi de peste un milion de lei și au oprit mii de produse de la vânzare.

Potrivit unui comunicat al ANPC, controalele au fost făcute luni la Complexul Comercial Dragonul Roșu din Capitală. Au fost verificați 107 operatori economici care își desfășoară activitatea în complex, fiind vizate, în mod deosebit, standurile care comercializau rechizite și jucării.

Inspectorii au aplicat amenzi de peste un milion lei, au dat 3 avertismente, au oprit temporar de la vânzare circa 585.000 produse cu deficiențe de etichetare și au oprit definitiv de la comercializare peste 11.000 produse neconforme, în valoare de aproximativ 236.000 lei.

Au fost sigilate peste 6.700 de produse de către echipele CRPC București-Ilfov și de către reprezentanții Serviciului de Investigare a Criminalității Economice (SICE), care au participat la acțiunile de control, printre produsele sigilate existând unele susceptibile a fi contrafăcute.

„Am subliniat, în repetate rânduri, că achiziționarea produselor trebuie să se facă doar din locuri autorizate, să se urmărească etichetarea și elementele de identificare ale acestora, astfel încât să nu se comercializeze produse care să pună în pericol sănătatea sau viața consumatorilor și recomand, în mod special părinților, să nu neglijeze aceste aspecte”, a declarat Sebastian Hotca, președinte interimar al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.

Printre abaterile constatate se numără vânzarea unor produse care puteau pune în pericol viața și siguranța consumatorilor, inclusiv jucării care imită produsele alimentare, vânzarea unor produse care nu avea pe etichetă datele de identificare ale importatorului, informațiile și instrucțiunile traduse în limba română sau marcajul CE, vânzarea unor produse susceptibile a fi contrafăcute sau lipsa autorizațiilor necesare desfășurării activității.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: dragonul rosu contrafacute
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri