Jurnalul.ro Ştiri Educatie Rectorul Politehnicii, despre drumul de la restanță la prestanță

Rectorul Politehnicii, despre drumul de la restanță la prestanță

de Diana Scarlat    |   

Cea mai veche școală de inginerie din România, Universitatea Politehnica din București, a sărbătorit la sfârșitul săptămânii 200 de ani de la înființare. Circa 6.000 de absolvenți din mai multe generații au participat la manifestarea dedicate evenimentului.

 

“Acum 200 de ani, un tânăr preot care studiase Teologia și Topografia a plecat la drum cu un proiect ambițios. Proiectul primei școli superioare de inginerie din Țara Românească. Tânărul se numea Gheorghe Lazăr, iar proiectul se numește astăzi Universitatea Politehnica din București. Școala de Ingineri Hotarnici a crescut an de an, generație cu generație, ajungând astăzi la voi, la generația din 2018”, a spus rectorul UPB, Mihnea Costoiu, în cadrul ceremoniei. Universitatea Politehnica din București oferă cel mai lung program de studii disponibil în România. În ultimii ani, Universitatea a reușit să încheie contracte de parteneriat cu mai multe companii care participă activ la crearea și implementarea programelor de studiu, iar absolvenții își găsesc locuri de muncă încă din timpul studiilor.

Rectorul UPB i-a încurajat pe studenți și pe absolvenți, menționând câteva principii de bază ale studiului și practicii ingineriei, din care se exclud chiulul și compromisul. „Un principiu este perseverența. Cu câțiva ani în urmă, un student m-a vizitat pentru a vorbi despre restanțe. Îmi spunea un lucru pe care-l știm cu toții: domnule rector, știți cum este vorba... un 5 la vremea lui este mai important decât un 10 mai târziu. Se blocase într-un examen, îl repetase de cinci ori și nu trecea de acest lucru. L-am rugat să insiste, să fie perseverent. Un examen nu este totul în viață, dar dacă perseverăm, învățăm o lecție. I-am spus atunci că perseverența e o condiție a unui inginer. A mers mai departe, astăzi este în sală cu noi, este lider al unei importante companii și lucrează în domeniul în care a avut acea restanță”, a mai precizat rectorul.

 

Inginerii sunt cei care creează. Într-o societate dezbinată, cei care creează sunt cei chemați să privească spre viitor. Mihnea Costoiu, rectorul UPB

 

In cadrul manifestărilor de la pavilionul central al complexului Romexpo, din București, a fost organizată și festivitatea de premiere a absolvenților din acest an

Subiecte în articol: mihnea costoiu
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri