Persoanele care suferă de hipertensiune arterială iau în mod regulat medicamente speciale pentru menținerea sub control a acesteia. Dar și atunci când respecți tratamentul, există alți factori care au influență asupra tensiunii arteriale crescute, scrie clickpentrufemei.ro.
Stilul de viață este cel care are cel mai mare impact, dar mai ales, alimentația zilnică, care trebuie să devină suport pentru menținerea sub control a hipertensiunii arteriale. De asemenea, aceasta este cheia pentru prevenirea atacului de cord, și a altor afecțiuni ale sistemului cardiovascular.
Știai că anumite sucuri naturale au capacitatea de a scade tensiunea arterială crescută?
Suc de morcov
Ai nevoie de:
- 3 morcovi
- 1 sfeclă
- 1 cub de țelină
- 5 felii de castravete
- 1 pară
- jumătate de lingură de ghimbir ras
Mod de preparare:
Spală și curăță de coajă morcovii, sfecla, țelina, castravetele, para și ghimbirul. Apoi, tai în felii ingredientele, mai puțin ghimbirul, care trebuie dat prin răzătoare. Le dai drumul în storcătorul de fructe, iar sucul obținut îl bei în fiecare zi, timp de o săptămână. Vei fi surprinsă de diferență de valoare pe care o va arăta tensiometrul.