Jurnalul.ro Timp liber Culinar Reţetă cu fructe de primăvară - Tort rece de brânză dulce şi căpşuni

Reţetă cu fructe de primăvară - Tort rece de brânză dulce şi căpşuni

Pentru acest minunat tort aveţi nevoie de următoarele ingrediente:

150 gr de biscuiti cu unt,

80 gr de unt,

3 oua,

150 gr de zahar pudra,

un pachet de zahar vanilinat,

350 gr de branza dulce,

o lamaie necoapta,

3 foi de gelatina,

200 gr frisca,

400 gr de căpşuni sau fragi plus cele pentru decorare

Pentru inceput, dati biscuitii pe razatoarea mica, pana devin o pulbere fina.

Inmuiati untul la bain-marie si amestecati-l apoi cu biscuitii. Asezati pasta astfel obtinuta pe fundul unei forme (in care in prealabil ati asezat foarte atent o folie de aluminiu) si dati apoi la frigider.

Framantati bine branza dulce (aveti grija sa fie consistenta si sa nu lase zeama). Dizolvati gelatina in putina apa calduta si adaugati-i sucul de lamaie.

Separati albusurile de galbenusuri, iar pe acestea din urma amestecati-le, intr-un vas, cu 100 gr de zahar si plicul de zahar vanilinat.

Intr-un alt vas, cu ajutorul unui mixer, amestecati: branza, coaja rasa de la lamaie, sucul de lamaie cu gelatina. Mixati usor, la turatia cea mai mica, pana se omogenizeaza, bateti apoi cu putere. Puneti crema astfel obtinuta intr-un vas pe care il introduceti in frigider.

Bateti spuma albusurile impreuna cu un praf de sare. Adaugati "in ploaie" restul de zahar si continuati sa mixati doua minute. Incorporati in spuma de albusuri si crema de branza, apoi pe cea obtinuta din galbenusuri. In forma deja pregatita, pe fundul careia ati asezat pasta de biscuiti cu unt, turnati o treime din compozitia obtinuta. Presarati deasupra jumatate din cantitatea de fragi. Turnati jumatate din crema ramasa, apoi restul de fragi si, in final, restul de crema. Acoperiti cu folia de aluminiu si dati pentru cel putin sase ore la frigider.

La momentul servirii, scoateti cu grija tortul din forma, dati deoparte folia de aluminiu si decorati cu fructe proaspete, frunze de menta, ciocolata rasa si frisca, dupa gustul si inspiratia dumneavoastra.

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri