Jurnalul.ro Timp liber Culinar Reţetă de MAGIUN DE PRUNE ca la bunica

Reţetă de MAGIUN DE PRUNE ca la bunica

Pentru cei sau cele care îşi pun conserve peste iarnă, acum este momentul în care începe sezonul preparării magiunului din prune. Prunele s-au copt, iar pentru că a fost o vară secetoasă magiunul din acest an sigur va fi unul dulce.

Pentru magiunul clasic, cel fără zahăr, veţi nevoie doar de trei ingrediente, prune, apa şi, opţional, câteva aspirine.

Cantităţi:

5 kilograme de prune
o cană cu apă
4 sau 5 aspirine (opţional)

Trebuie să avem grijă ca toate prunele să fie sănătoase. Spălăm bine de tot prunele după care le scoatem sâmburii. Se alege o oală mare (cine are un tuci, este si mai bine) în care se pun prunele şi se pune pe foc. Se lasă la fiert în jur de o oră după care punem vasul în cuptorul pe care l-am încălzit în prealabil.

Este de preferat să facem magiunul într-o zi răcoroasă pentru că trebuie să îl ţinem la cuptor în jur de zece ore. Magiunul trebuie să scadă la jumătate. Din cinci kilograme de prune vor rezulta cam 4 borcane de 350 ml. Punem magiunul în borcane spălate bine şi uscate, după care, presărăm câte o aspirină pisata în fiecare din ele.

Magiunul, ca orice conservă, trebuie păstrat la loc răcoros, uscat şi întunecos.

Subiecte în articol: retete reteta magiun magiun de prune prune
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri