Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețetă de post - Chifteluțe cu naut

Rețetă de post - Chifteluțe cu naut

Pentru această rețetă avem nevoie de următoarele ingrediente:


600 g naut din conserva,

2 morcovi,

doua fire de telina apio,

6 cepe verzi,
doua lingurite de chimen pudra,

doua oua, cei care țin post sau pentru vegetarieni se pot face și fără acest ingredient

100 g de pesmet,

patrunjel si coriandru verde,

sare, piper,

3 linguri ulei.


Cum procedăm


Din naut se face un piure care se amesteca impreuna cu morcovii dati pe razatoare si cu toate celelalte ingrediente. Se modeleaza chiftelele, apoi se prajesc in ulei, la foc mediu, cate 5 minute pe fiecare parte. Se scot din ulei si se pun pe un platou acoperit cu hartie absorbanta, pentru a se scăpa de uleiul în exces.


Se pot mânca cu salată de roșii cu ceapă verde, pătrunjel verde și ulei de măsline extravirgin.

Subiecte în articol: chiftelte de naut
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri