Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețetă tradițională de socată. Ingredientul care îi dă un gust extraordinar

Rețetă tradițională de socată. Ingredientul care îi dă un gust extraordinar

de Redacția Jurnalul    |   

Socata, una dintre băuturile preferate ale primăverii, este acidulată, răcoritoare, dulce-acrișoară. Însă pentru a o face extraordinară trebuie să adaugi un anumit ingredient.

Florile de soc sunt astfel perfecte pentru a prepara o băutură delicioasă de primăvară. 

Ingredientul ieftin de adăugat în socată

Astfel că în 10 liri de apă se adaugă 5 grame de de drojdie. Poți însă să alegi să înlocuiești drogdia cu orez. Rezultatul va fi același. 

Socata va fi mai aromată și acidă dacă adaugi drojdie sau boabe de orez. Acestea se includ în băutură încă de la pregătirea borcanelor și se țin până când sucul este gata.

Rețetă de socată

Proporțiile ingredientelor pe care le adaugi sunt foarte importante pentru a obține un gust echilibrat și delicios. Poți să adaptezi rețeta după propriile preferințe. De exemplu, dacă vrei să fie puțin mentolată, include și câteva frunze de mentă.

Ingrediente

10 litri de apă
15 flori de soc
5 lămâi
1 kilogram de zahăr
5 grame de drojdie
10 frunze de mentă

Mod de preparare

Se adaugă ingredientele într-un borcan mare și se adaugă apă pe deasupra. Se amestecă până se topește tot zahărul și se lasă acirca 4 zile la soare. Se degustă regulat pentru a verifica dacă socata are aroma dorită. Când este gata, se strecoară în sticle, notează spynews.ro.

Subiecte în articol: socata
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri