Ingrediente: 500 gr carne de porc, 1 picior de porc, 1 morcov mare, 2 cepe, 1 sfeclă roşie, 2 roşii, 250 gr varză, 3 cartofi, 3 fire leuştean, ¼ legătură pătrunjel, ½ lămâie, 3 linguri ulei, 3 linguriţe sare.
Mod de preparare: Se taie carnea cubuleţe şi se pune la fiert în 3.5 l apă. Se fierbe la foc mediu spre mic, timp de o oră din momentul în care începe să fiarbă.
Se dau pe răzătoare morcovul şi sfecla şi se toacă mărunt ceapa. Se călesc toate în uleiul încins. Se adaugă roşiile date prin răzătoare şi se lasă la fiert pentru încă 5 minute. Când carnea e fiartă, se adaugă varza tăiată fideluţă şi 2 linguriţe de sare. Se fierbe încă 10 minute. Se adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe şi se mai fierbe încă 10 minute. Apoi, se adaugă amestecul călit şi se fierbe bine. Se drege borşul cu sare.
Se stinge focul şi se acreşte borşul cu 2-3 linguri de suc de lămâie. Se presară verdeaţă tocată mărunt. (e-retete.ro)