INGREDIENTE: 225 grame ciocolată albă, 225 grame cremă de brânză, 6 ouă.
PREPARARE: Preîncălziţi cuptorul al 180 de grade Celsius. Tapetaţi o tavă rotundă cu hârtie de copt.
Topiţi ciocolata. După ce s-a topit, transferaţi ciocolata topită într-un alt bol şi amestecaţi-o cu crema de brânză. Lăsaţi să se răcească puţin.
Separaţi gălbenuşurile de albuşuri. Adăugaţi gălbenuşurile peste crema de brânză şi amestecaţi bine.
Cu ajutorul unui mixer bateţi albuşurile spumă şi adăugaţi-le treptat peste amestecul de brânză şi gălbenuşuri. Amestecaţi uşor până totul a fost încorporat.
Puneţi amestecul în tava rotundă. Aşezaţi tava rotundă într-un vas mai mare şi adăugaţi apă călduţă până la jumătatea formei de tort. Băgaţi tava la cuptor pentru 40-45 de minute. Opriţi cuptorul şi lăsaţi tava în cuptorul oprit pentru încă 15 minute.
Scoateţi prăjitura din formă şi lăsaţi-o să se răcească complet înainte de a servi. (gustarte.ro)