Ingrediente: 8 ciocănele, 2 gogoşari, 2 roşii, 1 ceapă roşie, 1 linguriță zahăr, ulei pentru prăjit, 2 căţei usturoi, 1 lingură pesmet, sare, piper, boia dulce şi iute, rozmarin, cimbru
Mod de preparare
Se trec ciocănelele printr-un jet de apă, se scurg pe un prosop absorbant şi se crestează uşor cu vârful unui cuţit ca să se pătrundă uniform. Se condimentează cu sare, piper, boia, zahăr, se presară un praf de pesmet pentru un aspect plăcut şi se pun la prăjit în uleiul bine încins. Se lasă 8-10 minute pe o parte şi 8-10 minute pe cealaltă parte. Între timp, se curăţă ceapa, gogoşarii, ardeii şi roşiile. Se taie mărunt şi se călesc în puţin ulei până se obţine un sos gros. Se condimentează cu sare, piper, boia şi se adaugă frunzele de rozmarin. Sosul se toarnă peste pulpe şi se servesc împreună cu diverse garnituri sau salate din legume. Pentru un gust special, se presară usturoi pisat. Poftă bună!