Jurnalul.ro Timp liber Culinar REŢETA ZILEI: Cremă de rubarbă

REŢETA ZILEI: Cremă de rubarbă

Ingrediente: 200 gr rubarbă, 80 gr zahăr, coajă rasă de la ¼ lămâie, 1 ou, 1 gălbenuş de ou, 50 gr unt rece, 1 vârf de cuţit de colorant alimentar pudră roşie.

Mod de preparare: Rubarba se taie bucăţele şi se pune într-o cratiţă împreună cu zahărul, sucul, coaja de lămâie şi 50 ml apă. Se fierbe 10-15 minute şi se lasă să se răcească.

Se pune într-un blender şi se mixează bine până devine un piure fin. Se adaugă oul şi gălbenuşul şi se mixează în continuare. Se pune compoziţia obţinută într-un bol şi se aşează pe abur. Se amestecă rar cu telul până crema se îngroaşă.

Se pune iar crema în blender, se lasă să se răcească, se adaugă colorantul şi untul tăiat cubuleţe în tranşe.

Crema obţinută să pune într-un borcan şi se bagă la frigider. (e-retete.ro)

 

Subiecte în articol: reteta zilei reteta usoara reteta de vara
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri