Dacă tot eu zi de luni, eu zic să începem cu o mâncare aflată în fruntea listei de bucate pentru masa de prânz. Cu ce adică? Cu un borș. Pentru că bunicii noștri, țărani cu palmele asprite de muncă, mai rar se înghesuiau la antreuri - meze, cum se spune prin Balcani. Pentru ei, borșul a fost întotdeauna sfânt.
Te-ar putea interesa și
Crap în solzii lui (rețeta unui fost ministru)
Plăcinta dobrogeană a Chiraței
Un borș țărănesc, din carne de vită se pregătește din aproape un kilogram de carne, aleasă de la piept și de la coadă, vreo 350 g de roșii, zarzavat de supă, o varză mică, sare, piper, câteva linguri de smântână, o legătură de pătrunjel verde, o jumătate de litru de borș - ori mai mult, ori mai puțin, după cât de acru vrei să îți iasă - și trei litri de apă.
Carnea se taie în bucăți mai mici, egale,...............
Citește pe Antena Satelor toate detaliile acestei delicioase retete romanesti.