Am intrat deja în Săptămâna Albă, cea în care, după tradiție, creștinii ortodocși nu consumă carne, dar pot mânca brânză, lapte și ouă. Există multe interdicții și cutume în această perioadă și ele nu se referă neapărat la alimentație. De exemplu, dacă vrei să nu încărunțești înainte de vreme, e bine ca în Săptămâna Albă să pui în apă în care te speli pe cap... o bucățică de brânză.
Dar să reintrăm în bucătărie și să pregătim o rețetă de papanași, culeasa de pe Valea Mureșului.
Te-ar putea interesa și
Rețeta zilei de marți. Ciorbă de fasole în coajă de pâine (rețete românești pe gustul tău)
Rețeta zilei de luni. Salată de castraveți (ca la Madona Dudu)
Rețeta zilei de marți. Ostropel (sau ostropăț) de miel (rețete românești pe gustul tău)
Ai trebuință de: 500 g brânză de vaci, 250 g făină, două ouă, 100 g zahăr, 200 g smântână, 100 g dulceață, bicarbonat, coajă rasă de portocală, sare, zahăr pudră, ulei.
Cum se procedează: Brânza de vaci se amestecă împreună cu ouăle, bicarbonatul, zahărul, sarea și coaja rasă de portocală. Apoi...................
Află pe ANTENA SATELOR detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI