Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei de miercuri. Pâine mănăstirească (rețete românești pe gustul tău)

Rețeta zilei de miercuri. Pâine mănăstirească (rețete românești pe gustul tău)

Ca de fiecare dată, drumul postului mă aduce în mănăstiri și de acolo în cuhnii, în căutarea adevăratelor retete romanesti.

Povestea asta a pâinii mănăstirești am aflat-o eu în cuhniile Episcopiei Hușilor, într-o zi binecuvântată dintr-un post al Paștilor, ca acesta, în care m-a primit în chilia sa părintele Mina Dobzeu, limpede fie-i în veci amintirea. Înaintat în ani, dar cu mâini încă pricepute în sculptarea lemnului - meșteșug de care nu s-a depărtat până în cea din urmă etapă a vieții.

Pâinea - simbol creștin prinn excelență - însă nu cuvioșia sa o modela, ci o măicuță de la care aveam să deprind, atunci, mai multe rețete mănăstireșit. Dar timpul pentru aceasta se făcu, acum! Pâine mănăstirească.

Ai trebuință de: Un kg făină de grâu, 50 g drojdie de bere, o linguriță de sare, apă.

Se desface drojdia fecând-o cu puțină sare. Se presară făină și se lasă la loc cald, să se pornească la dospit. 

.....................

Află pe Antena Satelor toate detaliile acestei delicioase retete romanesti

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri