Ingrediente:
600 g file de macrou decongelate, 450 g fasole galbenă, 20 g unt, 100 g roşii cherry, 80 g caju zdrobit fin, 3 căţei de usturoi feliaţi mărunt, 100 ml ulei de măsline, 3-4 crenguţe busuioc, oregano, sare, piper
Mod de preparare:
Într-o oală cu apă clocotită cu puţină sare, se adaugă fasolea galbenă şi se fierbe 4 minute la foc mediu, apoi se strecoară într-o sită sub jet de apă rece. Se adaugă roşiile cherry taiate pe jumătate în blender, 50 ml ulei de măsline, se mixează, se pune jumătate din usturoiul feliat, puţin busuioc şi oregano, caju, sare, piper şi se mixează. Se pun fileurile de macrou cu piele în jos într-un vas termorezistent, se ung cu ulei de măsline şi o lingură de pesto de roşii care se întinde uniform. Se lasă la cuptor 10-12 minute, la 180 de grade. Într-o tigaie încinsă, se sotează fasolea şi restul de usturoi, cu busuioc şi oregano proaspăt. Se pune fasolea, deasupra un file şi se presară caju, oregano şi busuioc.
Încearcă şi:
REŢETA ZILEI: Pui cu cocos în stil thailandez
REŢETA ZILEI: Tochitură moldovenească