Ingrediente:
500 g fasole albă, 4 cepe, 2 morcovi, un păstârnac, 4 căţei de usturoi, pătrunjel, 100 ml suc de roşii, 100 ml ulei, o linguriţă de boia dulce, câteva foi de dafin, sare, piper
Mod de preparare:
Pentru a nu aştepta foarte mult să fiarbă, lăsaţi fasolea la îmnuiat, în apă, peste noapte. Puneţi fasolea la fiert şi, după ce dă în clocot, shimbaţi-o în trei ape. La final, se lasă la fiert o oră. Se taie în bucăţi mari morcovii, pătrunjelul şi păstârnacul, apoi se pun peste fasolea aproape fiartă, împreună cu o ceapă tăiată în două şi foile de dafin. După ce se fierb bine, se strecoară fasolea, dar se păstrează câteva polonice de zeamă. Se pasează legumele şi fasolea şi se pune zeamă pentru a subţia compoziţia. Se adaugă sare, puţin ulei şi usturoiul pisat bine. Se toacă mărunt cepele rămase, se rumenesc în tigaie cu sare, piper, boia şi suc de roşii.Se serveşte cu ceapa rumenită pe deasupra.
Încearcă şi:
REŢETA ZILEI: Ciorbă de fasole de post
Cum să fierbi corect fasolea uscată