Ingrediente 1 kilogram de creveti, 2 linguri sos Sriracha, 2 linguri ulei de măsline,2 caței de usturoi,1/2 lingurita miere (sau zahar), 5 fire patrunjel, sare, piper negru
Sos de mango
1/2 mango mare copt, 1/2 lime, 2 linguri ulei de măsline
sare, piper negru
Preparare
Se curăță creveții, se clătesc sub jet de apa și se usucă cu un servețel. Într-un bol se amestecă sosul Sriracha, usturoiul strivit, uleiul și mierea. Se toarnă peste creveți, se adaugă patrunjelul tocat, sare și piper. Se amesteca totul bine și se lasă la marinat o oră.
Preparare sos: puneți în robotul de bucătărie pulpa de la 1/2 mango, coaja de la 1/2 lime, sucul de la 1/2 lime, uleiul, putina sare si piper negru. Mixati bine in robot, pana aveti o crema fina.
Se înșiră creveții, câte 5 pe fiecare frigăruie. Se așează frigăruile pe grătar, fără a le inghesui. Se prăjesc pe ambele părți până prind urme frumoase de grătar. se servesc Crevetii se servesc fierbinti cu sosul de mango.Poftă bună! (E-rețete.ro)