Jurnalul.ro Timp liber Culinar Reteta zilei: Friptură englezească

Reteta zilei: Friptură englezească

Ingrediente:

  • O bucată de 500 g carne de vită
  • 5 linguri cu muștar
  • 3 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 cepe verzi
  • 4 caței de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 lingură de făină
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță piper

Mod de preparare: 

Într-un bol se pune muștarul, apoi se adaugă treptat 2 linguri de ulei de măsline, sare și piper. Cu compoziția rezultată se freacă bine bucata de carne de vită. Ceapa, usturoiul și ceapa verde se curață și se taie în bucăți mici - medii. Într-o tepsie se pune carnea de vită cu mustar, legumele tăiate și o cană de apă. Dupa 45 de min. de stat la cuptor se scoate carnea din tespie și se pune la răcit . Legumele se pasează și se strecoară într-un bol. Într-o tigaie se pune o bucată mică de unt, iar după ce s-a topit untul se pun legumele  și o lingură de făina. Sosul este gata când se îngroașă. Carnea de vita se taie în bucăți subtiri și se pun pe un platou, iar peste carne se pune sosul.Poftă bună!

 

Subiecte în articol: friptura
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri