Ingrediente: 300 gr căpşuni, 12 frunze mari de busuioc, coaja rasă de la o lămâie, 150 ml suc de lămâie, 650 ml apă minerală carbogazoasă (rece), 150 gr zahăr,150 ml apă.
Mod de preparare: Într-o cratiţă punem zahărul cu apa la fiert, la foc mic. Dup ce se topeşte zahărul, se mai lasă la fiert 5 minute, la foc mediu. Se lasă siropul să se răcească.
Căpşunile curăţate se pun într-un blender împreună cu busuiocul şi coaja de lămâie. Se mixează bine, până se obţine un sos fin. Se trece totul printr-o sită fină.
Puneţi sosul într-o carafă de 1.5 l. Adăugaţi sucul de lămâie şi apa minerală. Începeţi să turnaţi treptat sirop, amestecând şi gustând continuu.Nu e nevoie să folosiţi tot siropul.
Se serveşte rece cu cuburi de gheaţă. (e-retete.ro)