Jurnalul.ro Timp liber Culinar REŢETA ZILEI: Plăcintă cu brânză şi urzici

REŢETA ZILEI: Plăcintă cu brânză şi urzici

Ingrediente:

ulei pentru uns, făină pentru presărat, gălbenuş de ou, seminţe de susan

Pentru aluat: 500 g faina, 300 de ml apa, 3 linguri ulei de masline, o lingurita de sare, 25 g drojdie

Pentru umplutura: 300 de grame de branza usor sarata, o ceapă, 3 linguri ulei de măsline, 500 g urzici, sare, piper

Mod de preparare:

Se dizolvă drojdia în apa călduță, se amestecă făina cu sarea și se frământă un aluat neted, adăugând și uleiul de măsline. Se așază aluatul într-un castron uns cu ulei și se lasă să crească într-un loc călduț. Se aleg și se spală urzicile, se căleşte ceapa tăiată julienne, apoi se adaugă urzicile rupte în bucăți peste ceapă și se călesc până când scad frunzele. Se condimentează cu sare și piper și se lasă la răcit. Se acoperă suprafața de gătit cu făină, iar aluatul se întinde cât mai subțire posibil. Se stropește aluatul cu ulei pe toată suprafața, se presară cu brânză ușor sărată și urzicile cu ceapa. Se împachetează aluatul în 3-4 straturi formând un dreptunghi alungit, apoi se pliază de 3 ori pe lungime, obținând o formă aproximativ pătrată. Se presară cu făină, se acoperă cu un prosop de bucătărie și se lasă 15 minute. Între timp, se încinge cuptorul la 200 de grade. Se întinde plăcinta într-o formă rotunjită, până la o grosime de aproximativ 3 cm. Se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se unge cu gălbenușul de ou, se presară cu semințe și se taie în porții. Se lasă 10 minute la cuptor, apoi se reduce focul la 180 de grade și lasă încă 20 de minute.

 

Încearcă şi:

REŢETA ZILEI: Frittata cu legume

 

REŢETA ZILEI: Gogoşi de post, cu mere

 

REŢETA ZILEI: Pâine umplută cu mozarella și usturoi

 

REŢETA ZILEI Ghiveci călugăresc

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri