Jurnalul.ro Timp liber Culinar REŢETA ZILEI: Salată de căpşuni cu portocale şi mentă

REŢETA ZILEI: Salată de căpşuni cu portocale şi mentă

Ingrediente: 3 portocale, 350 gr căpşuni, 2 linguri zahăr, 2 fire mentă, 1 linguriţă cu vârf amidon

Mod de preparare: Într-o cratiţă se stoarce sucul unei portocale. În suc se răzuieşte coaja de la jumătate de portocală. Celelalte două portocale se curăţă de coajă şi se scot feliile. Se pun feliile într-un bol. În cratiţă se mai adaugă zahărul şi un fir de mentă şi se fierbe la foc mic timp de cinci minute, doar cât să se infuzeze sucul cu aromele. Strecuraţi sucul şi puneţi-l la loc în cratiţă. Adăugaţi amidonul dizolvat într-o lingură de apă rece. Fierbeţi aproximativ două minute, până simţiţi că sosul se îngroaşă puţin, cam ca un sirop. Se va obţine cam ¾ cană de sos. Lăsaţi sosul să se răcească complet. Peste feliile de portocale tăiaţi căpşunile în patru. Turnaţi sosul peste fructe şi adăugaţi restul de mentă tocată mărunt. Serviţi imediat sau păstraţi la frigider maxim două ore să se macereze fructele. (e-retete.ro)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri